Aydın
26 Şubat, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    43.86
  • EURO
    51.84
  • ALTIN
    7338.3
  • BIST
    14.051
  • BTC
    64914.735$

ADÜ’de “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” Paneli Düzenlendi

ADÜ’de “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” Paneli Düzenlendi
ADÜ’de “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” Paneli Düzenlendi

ADÜ’de “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” Paneli Düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Ses, Hedef, Manşet Aydın ve Kentte Yaşam gazeteleri iş birliğinde, “Üniversite–Halk Buluşmaları” kapsamında düzenlenen “Tarımsal Ürünlerde Tağşiş” paneli, 30 Nisan 2025’te Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Panele, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkan V. Selahattin Yılmaz, akademik ve idari personel, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, kısa süre önce vefat eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erman Çetin’i anarak basın camiasına başsağlığı diledi. Gıda güvenliği, taklit ve tağşişin yalnızca halk sağlığını değil, aynı zamanda ekonomik değerleri ve yerel itibarı da tehdit ettiğini vurgulayan Kent, üniversite-toplum iş birliğinin bu konularda farkındalık yaratmada önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sürmen’in moderatörlüğündeki panelde; Prof. Dr. Engin Ertan, Prof. Dr. Hüseyin Başpınar, Prof. Dr. Aslı Yorulmaz ve Doç. Dr. Didem Peren Aykas Çinkılıç sunumlarıyla katkı sundu. Katılımcılar, zeytinyağı üretiminde kalite, tağşişin nedenleri ve tespiti, tüketici bilinci ve gıda güvenliği üzerine kapsamlı bilgiler edindi.

 

Etkinlik, panelistlere ve basın mensuplarına teşekkür belgeleri ve hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!