© Aydın Kent Haber 2021

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, NGC'yi ziyaret etti

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, NGC'yi ziyaret etti

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, NGC'yi ziyaret etti

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ile Aydın Müzeler Müdürü Abdulbari Yıldız, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında organize edilen etkinliğe katıldı.

Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, İl Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Akman, NGC Başkanı Ümit Özmen, yönetim kurulu üyeleri ile cemiyet üyesi gazeteciler katıldı.

Tuncer,  "Nazillide yer alan kütüphanenin  güçlendirme çalışmalarının en yakın zamanda başlayacağını söyleyerek, “Yine Nazilli’de kültür merkezi faaliyete geçirmek önemli bir adımdı. Nazilli için altın durak kapasite, en net örneklerden bir yapıydı. Biz o altın kapasiteyi Nazilli’ye kazandırdık."dedi.

Aydın’ın turizmini l değerlendiren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, istatistik bilgilerine göre 1 milyon 700 bin turistin otellere giriş yaptığını açıkladı.

Tuncer, “Günü birlikçiler yazlığı olan kişiler biz bunları tatil turizmi içerisine sokmuyoruz. Biraz önce klinik bir bilgi verdim, Aydın’da otellerimiz yüzde 80 dolumun altına nadiren düştü. Ama 1 milyon 700 bin kişi geldi. Zaten bizim maksimum kapasitemiz 2 milyon civarında. 2 milyon bizim doygunluk seviyemiz var. Yeni otellere yeni tesislere ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizler de bu konuda bizim sesimiz olun. Özellikle Didim’de turizm tesisi inşa etmek noktasında hem coğrafi avantaj hem de bakanlığımızın mülkünde olan bu noktada yatırımcılara kiraya verebileceğimiz arsalarımız var. Didim’e yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Didim bence gelecek 10 yıl içinde Türkiye’nin potansiyeli en yüksek turizm ilçesi. Müthiş bir temiz ve sıcak denizi var. İklim 7 ay boyunca denize girilebilir düzeyde ve ılıman bir yapıya sahip. Hava çok temiz doğası muhteşem. Bodrum’la arasında çok küçük bir mesafe var. Bu anlamda yatırımcılar tarafından daha yüksek ilgiyi hakkeden bir yer. Bu anlamda bizler yatırımcıları davet ediyoruz.Kuşadası bu anlamda doygunluğa ulaşmış çok sayıda tesisimiz var. Didim’de tesis sayımızı arttırdığımızda biz çok rahat turist sayısında 3 milyona 4 milyona ulaşabiliriz. Bu bahsettiğim şey tatil turizmiyle ilgili. Turizmi yan yana getirebileceğimiz farklı kavramlar bulabilirsiniz. Aydın mesela gastro turizmi bakımından avantajlı ürünleri var. Aydın yemeklerini saymaya başladığımızda uzun bir liste yapabiliriz. Ama bunu içinde bu lezzetleri sunulacağı restoranlara lokantalara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER