© Aydın Kent Haber 2021

Bozdoğan'da geleneksel deve güreşi öncesi keşkek hayrı düzenlendi

Bozdoğan'da geleneksel deve güreşi öncesi keşkek hayrı düzenlendi

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

 Bozdoğan ilçesinde deve güreşi öncesinde geleneksel olarak vatandaşlara keşkek ikramında bulunuldu. Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, kazanların başında kendi elleri ile vatandaşlara keşkek dağıttı. 

 

Bozdoğan Belediyesi tarafından 19. Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde Geleneksel olarak her yıl düzenlenmekte olan keşkek hayrı etkinliği düzenlendi. Bozdoğan Belediyesi hizmet binası yanında düzenlenen keşkek hayrına Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, Mahalle muhtarları, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve birçok davetliler katıldı. Kollarını sıvayıp kazanların başına geçen Başkan Altıntaş, hazırlanan keşkeği vatandaşlara elleriyle dağıttı. 

 

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, ‘Keşkek hayrında emeği geçenlere teşekkür etti’

Bozdoğan ilçesinde bir gün önceden gecesinden hazırlanan 20 kazan keşkeği ilçede on bin kişiye dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ufuk Altıntaş, “Geleneğimizin bir parçası olan deve güreşlerine katılan vatandaşlarımıza her yıl olduğu gibi bu yıl da keşkek ikramında bulunduk. Bu hayırda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Bozdoğan ilçemizde bu geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bozdoğan ilçesinde 10 bin vatandaşa dağıtılan 20 kazan keşkeği hazırlayan keşkekçi Bilgin Erten’de, “Bugün Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde geleneksel deve güreş öncesinde keşkek hayrımızı yapıyoruz. 50 kg buğday ve 500 kg etten yapmış olduğumuz bir gün öncesinden de hazırlıklarını yaptığımız 20 kazan keşkeğimizi 10 bin vatandaşımıza dağıtıyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu keşkek hayrımızı bu yılda sürdürüyoruz. Bunun içinde çok sevinçliyiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER