© Aydın Kent Haber 2021

Can dostlar bir derneğe daha kavuştu

Can dostlar bir derneğe daha kavuştu

 Uzun süredir neredeyse tüm Türkiye'nin sorunu haline gelen sokak hayvanları konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Hayvan severler, dernekler üzerinden ve bireysel inisiyatifleri ile sokak canlarını koruma ve bakımlarını üstlenmeyi sürdürüyor. Nazilli'de de sokak canları için bir araya gelen hayvan severler AYPATİ Derneğini kurarak büyük bir işe imza attılar.

Bir süredir ulusal medyanın da gündeminde olan sokak hayvanları konusu Nazilli'de de hayvanseverleri harekete geçirdi.Sokak canlarının korunması,beslenmesi,kısırlaştırılması ve tedavisi için Nazilli'deki büyük bir eksiği gidermek adına Aydın ve Çevresi Hayvan Hakları Koruma Derneği( AYPATİ) derneğini kurdular. Nazilli'deki eksikliği gidermek adına yola çıkan hayvanseverlerin kurduğu AYPATİ Derneğinin Kurucu Başkanlığını, Ramazan Aslan üstlendi. Dernek ile ilgili açıklamada bulunan Aslan '' Çoğalan sokak hayvanı popilasyonunun azalması,kısırlaştırma faaliyetlerinin çoğaltılması,sokak canlarının beslenmesi,sahiplendirme faatliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına, bireysel bir şekilde yürüten hayvanseverlerin, klinik ve bakım masraflarını azaltmak ve kendilerine faydalı olabilmek için yola çıktık.Bireysel olarak sokak canları için mücadele eden bir çok kişinin Nazilli'de bu konuda yaşanan eksikliği fark etmesi ile dernekleşmeye karar verdik.Derneğimize bu noktada destek olmak isteyen tüm Aydın ve çevresinde yaşayan hayvan severin derneğimize üye olmalarını ve bu konudaki mücadelemize destek vermelerini istiyoruz'' dedi.

AYPATİ Derneği Başkanı Ramazan Aslan, "Bir kap mama,bir kap su'' sloganı ile derneklerinin kurulduğu ilk anda hayata geçirdikleri proje için de tüm vatandaşların evlerinin,iş yerlerinin önüne mama ve su koymalarını isterken  Derneğimizin faaliyete geçtiği ilk andan itibaren bizlere maddi manevi destek veren Nazilli Belediyesi'ne, bireysel olarak bağış ve desteklerini esirgemeyen hayvan severlere teşekkür ediyorum.Derneğimize 0.554.435 69 73 nolu telefondan ve aypatiderneği Instagram hesabından ulaşabilirsiniz

Kaynak:Ajans Ege Haber 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER