© Aydın Kent Haber 2021

Kademeli Normalleşme Nasıl Olacak

Kademeli Normalleşme Nasıl Olacak

 

 

Kademeli Normalleşme nasıl olacak

Kademeli Normalleşme Tedbirleri’ konulu genelge yayımladı. Genelgeye göre yeni süreçte hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam edecekken hafta içleri sokağa çıkma kısıtlaması 21.00’de başlayacak.Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması akşamları 21.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması başlıyor.Hafta sonları sokağa çıkma yasakları ise devam edecek. Cuma akşam 21.00’den Pazartesi sabah 5.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde şehirlerarası seyahat yasağı geçerli olacak. Otobüs, uçak ve tren gibi toplu taşıma araçlarıyla seyahat de izin belgesi istenmeyecek sadece rezervasyon yeterli olacak. Kısıtlama dışındaki saatler şehirlerarası seyahat serbest olacak.

İşletmelere, “Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapabilmeleri” izni verildi.

 

Sinema salonları,

Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

Hamam, sauna ve masaj salonları kapalı olacak.

18 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen yasaklarda da değişikliğe gidildi. 18 yaş altına yasak tamamen kalkarken, iki doz aşı olmuş 65 yaş üstü kişilere de gün içerisinde yasak uygulanmayacak. 

 

Aşı olmayan 65 yaş üstü kişiler ise sadece 10.00 – 14.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Bakanlık ayrıca, “Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır” denildi. Nuriye Yıldırım/ Aydın Kent Haber

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER