Karacasu Belediyesine barınağa destek çağrısı
GÜNCELKaracasu Belediyesine barınağa destek çağrısı
Aydın’ın Karacasu ilçesinde kurulan köpek barınağını geçtiğimiz dönem belediyenin ve yeni seçilen belediye tarafından desteklenmemesi nedeniyle hayvansever öğretmen köpeklerden yardımını esirgemiyor.
İnternet üzerinden İngilizce öğretmenliği yapan Bülent Akın Dönertaş emekli İngilizce öğretmeni şu anda online bir okulda Japonya menşeli internet üzerinden İngilizce öğretmenliği yaparak can dostlara sahip çıkıyor
Ve yaşanan barınaktaki sıkıntıları şöyle özetliyor.
“Bülent Akın Dönertaş kazandığım parayla buradaki köpeklerin mama kısırlaştırma masraflarını karşılamaya çalışıyorum.
Burası 2020 yılında Aydın valiliği, Karacasu kaymakamlığı ve o zamanki belediye Başkanı Zeki İnal tarafından ortak işbirliği ile yapılan Karacasu belediyesine devredilen köpek barınağı.
Barınakta 13 müşaade odası bir veteriner odası ameliyathane barınak görevlisi için burada kalacak 2 tane oda var normal alanda standartlara göre, küçük boy 50 köpek barındırılabilir. Şu anda yapılan protokol gereği Karacasu belediyesine devredildi.
11 Eylül 2021 yılında O zamanki Aydın valisi Hüseyin Aksoy açılış yapıldı. Derhal hizmete girmesi gerekirken Zeki İnal’dan sonraki belediye Başkanı burayı hizmete açmadı. 2024 yılında göreve gelen belediye başkanımız da bu konuyla ilgilenmiyor. Ve bu barınak atıl durumda.
Şu anda burada yaklaşık hasta yavru anne ya da bir türlü bakıma muhtaç, yaklaşık 80 köpek barındırıyoruz. Bu köpek de yaşatmak için, bu barınağı açık tutabilmek için zorluklar çekiyoruz.
Ben ek bir iş yaparak internet üzerinden ders vererek durumu finanse etmeye çalışıyorum. Yem paraları kısırlaştırma paraları, tedavi paraları, çok masraflarını kendimi üstleniyoruz. Bu 4-5 hayvan sever’in yardımlarıyla.
Normalde burası belediyeye aittir. Belediye tarafından işletilmesi gerekir. Şu anda yeni yapılan düzenlemelerle burada bir barınak görevlisi görevlendirilmek zorundadır. Buranın günlük 4 saat işi vardır. Yarım yevmiyeli bir barınak görevlisi, burada hizmet verebilir. Şimdiki belediyeye şahsen iki kere gittik. Burada çalışacak insan istedik.
Ben şu anda 62 yaşındayım 2 tane kasık fıtığım var yırtık olarak. Bununla birlikte tansiyon hastasıyım. Ve de ayaklarında şu anda şişlikler oluştu. 365 gün Ben burada çalışıyorum. 4 kilodan fazla yük taşımamam gerekirken, 15 kiloluk mama torbalarını Ben taşıyorum.
Belediyenin ben bu barınaktan haberi olduğunu zannetmiyorum. Sürekli olarak, mazeretler peşindeler. Bu işe bulaşmamak ilişmemek peşindeler. Bizim bunca hasta köpeği bakıma muhtaç köpeği sokaklara salmamız mümkün değil. Bakıma muhtaç köpeklerimiz var köşede kısırlaştırmadığımız köpekler var. Yavru ve yavrulamaya hazır köpeklerimiz var.
Belediye bu konuya ilişmeyerek sorumluluğu bizim üzerimize yıktı. Ben bu durumdan çok rahatsızım.
Karacasu’da büyük bir işsizlik var. İşsiz bir gencimize yarım yevmiyeli 11 bin lira ücretli sigortasını yaptırarak, görevlendirelim hem kardeşimiz iş sahibi olsun. Ben de artık bu işten çekileyim.
Bu öncelikle benim yüküm değil. Belediyenin Kanuni görevleri. 5199 sayılı kanun madde 7 A’dan M’ye kadar, kurtların hepsinden sorunlu.
Bu barınakta barındırdığımız köpekler dışarıya çıkmaması gereken köpekler her zaman bu sayı 60’a yakın meydanda köpeklerimiz oluyor. Bunun dışında 20 25 tane bakıma muhtaç başkaları ile temas etmemesi gereken köpekler var. Bizim buranın masrafları olarak, 20.000 liraya yakın mama masrafı var. Bunun dışında kısırlaştırma ücretleri çok yükseldi. Köpeğin kısırlaştırma ücreti ise 7000 lira oldu. Kısırlaştırma paraları da belimizi büküyor.
Bunu yanı sıra çarpılan köpekler hasta köpekler yaralanan köpekler onların da yardımıyla koşuyoruz. Böyle olunca masraf 30.000 liraya yükseliyor.
Bir an önce belediyelere verilen bu görev belediyelerden alınmalı. Hayvanları koruma derneklerine verilmeli. Çünkü bu belediyelerin bunları yapacağı yok. Hayatını kurtardığımız köpekler var. Başka sınırlar içerisine atılabiliyor. Ya da diğer belediyeler buraya atıyor. Böyle olunca bizim kısırlaştırmamızın da böylece etkisi olmuyor.Birc köpeği kısırlaştırdık sağlıklarına kavuşturduk. Tekrar doğaya geri saldık.
Böyle olunca kısırlaştırmalar kesinlikle devlet denetiminde tek kuruş talep etmeksizin yerine getirebilir
Karacasu Belediyesi’nin mazeretler üreterek, görevlerinden kaçmasını kınıyorum. Ve burada acil olarak çalışması gereken bir barınak görevlisine ihtiyacımız var.
Birer veterinerle anlaşıp buradaki köpeklerin kısırlaştırılması gerekir. Bunların önlemi kısırlaştırmaktır.
İki çift köpekten 6 senede 67.000 köpek oluşabilir. Bu yelpaze usulü genişleyen bir durum.
Barınaklar köpek nüfusunun kontrol altına alınması içindir. Biz burada köpek üretim çiftliğine döndük. Çünkü maddi gücümüz yok. Belediyeler gibi vergilerden yararlanmıyoruz gelirlerimiz yok. Öyle günler geliyor ki emekli arkadaşlarımız 12.000 lira maaş alıyor bunun 1.500 lirasını bize gönderiyor benim de ciğerlerim sızlıyor.
Verdiği dilekçede 22 Ağustos 2024 yılında 5199 sayılı kanun Kanuni hükümlerinize yerine getirmiyorsunuz diye,
Aldığımız cevap ise 3 tane seçenek var. Ya bunlar Türkçe anlamıyor. Ya dilini iyi bilmiyor ya da vatandaşta alay ediyor.
Verilen cevapta hayvan barınağı için bilgi bir belge varsa yer konusunda bize bildiriniz diyor hayret verici.
İlginizi Çekebilir