© Aydın Kent Haber 2021

Nazilli'de İlköğretim Haftası törenle kutlandı 

Nazilli'de İlköğretim Haftası törenle kutlandı 

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ / (Aydın)

Nazilli'de İlköğretim Haftası törenle kutlandı 

Nazilli'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası Fatih İlkokulu ve Askı-Mustafa Takmalı İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı. 

Düzenlenen törenler kapsamında Zafer Mahallesinde iş insanlarının katkıları ile yaptırılan Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu’nunda protokol üyelerince açılışı yapılarak hep birlikte okulun açılış kurdelesi kesildi. 

Açılış da okulun yapımında yüzde 51’lik katkı sunan iş insanı Mustafa Takmaklı’ya ilçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan tarafından çiçek ve teşekkür plaketi sunuldu. İş insanı Mustafa Takmaklı’nın eşi Aslı Takmaklı Yurt dışında olması nedeni ile açılışa katılamadı.  

Nazilli’de İlköğretim Haftası kutlamaları ilk olarak istasyon meydanında düzenlenen çelenk koyma töreniyle başladı. İstasyon meydanındaki törenin ardından program Fatih İlkokulu ve Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu’nda yapılan kutlama töreniyle devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in ev sahipliğindeki törene Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atay, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, hayırsever Mustafa Takmaklı, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Fatih İlkokulundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek günün anlam ve önemini anlattığı konuşmasıyla devam etti. Daha sonra 4’ncü sınıf öğrencilerinin 1’nci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği verdi. İlköğretim haftasına özel minik öğrenciler şiirler okudu. Son olarak öğrenciler oratoryo gösterisi sundu.

   

'Nazilli ilçe MEM. İsmail Şimşek, ‘LGS Türkiye birinciliğiyle gurur yaşadık’

Nazilli ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek yaptığı konuşmada, ilçede güzel işlere imza atıldığını ifade ederek, “Nazilli’mizde 32 bin öğrencimiz ve 2 bin 500 öğretmen ile birlikte, yeni eğitim-öğretim yılına, başlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl hazırladığımız projeler ile akademik, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda çok güzel çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin sanatsal, sportif başarılarının yanında Hem üniversite dereceleri hem de LGS Türkiye birincilikleriyle gurur yasadık. Bunlar tesadüfen elde edilen başarılar değil; bir emeğin bir çalışmanın ürünü, bu anlamda başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

'Nazilli ilçe MEM İsmail Şimşek, ‘İlçemiz genelinde deprem riskine karşı çalışmalar yapmaktayız’

 

İlçe genelinde 13 okulun güçlendirildiğini belirten Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdür İsmail Şimşek, “Nazilli’miz uzun yaşam şehri, aynı zamanda bir eğitim şehridir. Bu yıl da Sizlerin katkılarıyla, hazırladığımız 14 proje ile öğrencilerimizin sanatsal, sportif, kültürel ve akademik yönlerden başarılarını artırmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Aynı zamanda okullarımızda deprem riskine karşı çalışmalar yapmaktayız.

Bu bağlamda risk taşıyan 5 okulumuz ile birlikte 3 okul eklenti binasını boşalttık. 13 okul binamızı eklentileri ile birlikte güçlendirildi. 6 yeni okul binası yapıldı. 2 okulumuzun inşaatı devam etmekte. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesinde 24 derslikli okulumuzun ihalesi oldu. Yakın zamanda inşaatı başlayacak. Fatih İlkokulu’nun yapımında yüzde 51 oranında katkı sağlayan Aslı- Mustafa Takmaklı ailesine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

 

Düzenlenen törende Takmaklı ailesine ilçe Kaymakamı tarafından teşekkür plaketi verildi

Nazilli okulun açılış töreninde ilçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan tarafından hayırsever iş insanı Mustafa Takmaklı’ya okulun yapımında yüzde 51 katkıda sunduğu için çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Okulun açılışında iş insanı Aslı Takmaklı yurt dışında olduğu için katılamadı. Kurdele kesiminin ardından ilçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan ve protokol üyeleri okulda bulunan tüm sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilere hayırlı dersler dileklerinde bulundular. 

Kaymakam Huriye Küpeli Kan hayırsever iş insanı Mustafa Takmaklı’ya eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER