© Aydın Kent Haber 2021

Nazilli'de Tiyatro Şenliği başladı

Nazilli'de Tiyatro Şenliği başladı

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

Nazilli'de Tiyatro Şenliği başladı

Tiyatro şenliği 24 Nisan’a kadar devam edecek. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tiyatro şenliği düzenleniyor. Bir ay sürecek şenliğin açılış töreni ilçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve protokol üyelerince gerçekleştirildi.

 

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cumhuriyetin 100. Yılında hayata geçirilen 23 proje kapsamında Tiyatro Şenliği düzenleniyor. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladılar. 

Programda protokol üyeleri, tiyatro salonu sergi alanında açılış kurdelesi kesti. Burada konuşan Kaymakam Arısoy, “Nazilli’de hem tiyatro kültürünün yaygınlaşması, hem öğrencilerinin sosyal faaliyetlerde mesafe kat etmeleri hem velilerin öğrencilerle gurur duyması gibi birçok maksadı beraberinde gerçekleştireceğimiz bir süreç olacak” diye konuştu.

 

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, ‘Tiyatro gençlerin gelişimine katkı sağlıyor’ 

 

Daha sonra Tiyatro salonunda programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Cumhuriyetin 100. Yılına hazırlanan 23 proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Projelerin çok önemli olduklarından bahsetti. 

Nazilli İlçe MEM İsmail Şimşek konuşmasında, “Cumhuriyet’in 100. Yılında 23 projeyi hayata geçirdik. İşte bu projelerden biri de tiyatro festivali. Geçen yıl okullarımızın hazırladığı festivalde 5 bin seyirciye ulaştık. Bu sene hedefimiz daha fazlasına ulaşmak. 

Nazilli eğitimde marka bir şehir. Bu gerekliliği Milli Eğitim olarak biz de yapmaktayız. Tiyatro, insanı insanla anlatarak toplumsal kültürün gelişimini hızlandırmaktadır. Verdiği mesajlarla eğitim aracı olarak da kullanılmaktadır. Bu nedenle özellikle gençlerimize tiyatroyu sevdirecek faaliyetlerde bulunmaktayız. 

Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözden yola çıkarak projelerimizi hazırladık. Atatürk’ün bu sözü tiyatronun ve sanatın hayatımızdaki yerini ve gerekliliğin güzel bir şekilde ifade etmektedir. 

Bizler bu şekilde gençlerimizin hem sanatsal hem de kişisel gelişimine katkı sağlamaktayız. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” dedi. 

 

Şimşek’in konuşmasının ardından Nazilli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Makif Tivi” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro oyunu tiyatro salonunu dolduran protokol üyelerince ve okulların öğretmen ve öğrencileri tarafından ayakta alkışlandı. 

24 Nisan’a kadar devam edecek Tiyatro Şenliği’nde ilçede öğretim faaliyetinde bulunan 14 okul tarafından 14 ayrı oyun sahneleneceği belirtildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER