© Aydın Kent Haber 2021

Nazilli'nin yeni kaymakamı görevine başladı 

Nazilli'nin yeni kaymakamı görevine başladı 

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

Nazilli ilçe Kaymakamlığına atanan ve ilk kadın Kaymakam olan Huriye Küpeli Kan Nazilli ilçesine gelerek görevine başladı. 

Mülki idare Amirleri Atama Kararnamesi ile Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’un yerine Nazilli ilçe Kaymakamlığı görevine atanan Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan Nazilli ilçesine gelerek resmen görevine başladı. 

Nazilli ilçesine ilk bayan Kaymakam olarak atanan Huriye Küpeli Kan kimdir ?

Huriye Küpeli Kan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atandı. 

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğup, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlayan Huriye Küpeli Kan, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2000 yılında Osmaniye’de kaymakam adayı olarak kariyerine başladı.

 

Kariyeri boyunca Denizli’nin Güney ve Bilecik’in İnhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. İlk kaymakamlık görevini Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde üstlenen Kan, daha sonra Batman’ın Hasankeyf ilçesinde görev yaptı. 

 

Hasankeyf’teki görevinden sonra Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir yıl, Adana’nın Karaisalı ilçesinde ise dört yıl kaymakam olarak hizmet verdi. 2011 yılında Adıyaman’a vali yardımcısı olarak atanan Kan, 2012 yılında Kaynarca Kaymakamlığına, 2014 yılında ise Osmaniye Vali Yardımcılığına atandı. 2018 yılında Adana Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

 

Huriye Küpeli Kan, son olarak Mülki idare Amirleri Atama Kararnamesi ile Nazilli Kaymakamı olarak atandı. Kaymakam Kan, deneyim ve birikimiyle Nazilli ilçesine gelerek görevine başladı.

 

Nazilli ilçe Kaymakamlık görevine atanan Huriye Küpeli Kan Nazilli ilçesinde başarılı projelere imza atması bekleniyor.

 Nazilli’ye gelerek görevine başlayan ve Nazilli ilçesinin ilk bayan Kaymakamı olan Huriye Küpeli Kan, “Nazilli ilçe Kaymakamlık görevine atandığım için gerçekten de mutluyum. Çünkü ben daha önce Denizli Bölgesinde de görev yaptım. Yani bölgeyi tanıyorum. Tabi ki Nazilli ilçesinin gelişip kalkınması için birlik ve beraberlik içesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

 Nazilli için geliştireceğimiz değişik projelerimize imza atarak hayata geçirmeye çalışacağız inşallah” dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER