Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Akbük halkı denizine sahip çıktı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akbük halkı denizine sahip çıktı 
Abone ol
Akbük halkı denizine sahip çıktı 

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM /Aydın

Akbük halkı denizine sahip çıktı 

AYDIN’ın turizm bölgelerinden olan Didim ilçesinin Akbük halkı denizine sahip çıktı. Akbük’lüler Çevre Ve Halk Sağlığını Tehdit Eden Halk Plajından Denize Karışan Foseptik Suyunu Protesto Ettiler. 

Akbük’te bulunan tarihi 2 Bin 500 yıl öncesine dayanan şifalı su kaynağı ‘Soğuk Su’ bölgesine giden halk plajında, yine aynı bölgede yer alan bir otelin halk ve çevre sağlığını tehlikeye aratarak denize lağımını salması üzerine bu durumu cep telefonları ile kayıt altına alan vatandaşın çağrısı üzerine kısa zamanda organize olan Akbük halkı yaşanan çevre ve doğa kirliliğini protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdiler. 

 

Bölgede bulunan bir otel tarafından yaratılan halk sağlığı tehdidi yaratan, çevre ve doğa kirliliğini protesto eden Akbük halkı plajda ‘Denizimizi Kirletemezsin’ sloganları atarak yürüdüler. 

Yaşanan çirkinliği tüm resmi kurumlara şikayet ettiğini belirten ve Akbük’te yaşadığını belirten duyarlı vatandaş Ahmet Cenap Türker, “Bir motorun arızası sonucu bunun olduğunu söylüyorlar. Bu olayın hiç bir açıklaması yapılamaz. Siz sahile lağım çukurundan veya herhangi bir yerden bir boru koyamazsınız. Koyduğunuz borudan da yağmur suyu yerine lağım akıyorsa böyle bir bağlantının bilinçli yapıldığını düşünür herkes. O boruyu oraya koyamazsın. Biz de Akbük halkı olarak gereken şikayette bulunur, durumun tekrarlanmaması adına çevremizi denizimizi korumak için sizi protesto da ederiz, şikayet de ederiz” dedi.

 Açıklamalarını sürdüren bölge sakinlerinden Ahmet Cenap Türker, “O otelin önünde yani sahile yani denizin içene giden 2-3 ayrı boru var. Duş suları falan da denize geliyor. Gerekirse burada nöbet tutacağız ama bu durumun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz. Didim Belediyesi WhatsApp Şikayet hattı üzerinden konuyu şikâyet ettik. Didim Belediyesi WhatsApp Şikayet hattı üzerinden gelen cevapta, ‘Şikayetleriniz ekiplerimizce yapılan tespitler video kayıtları fotoğraf ve tutanaklar Çevre kanunu kapsamında değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ayrıca otel olduğu için Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gerekli işlemler yapılması için gönderilmiştir’ ifadelerine yer verildi.

Bizler şu anda döşenen borularla insanların yüzdüğü sahile denize akan pis sudan inceleme yapmak adına numune alan yetkililerden gelecek cevabı ve otele verilecek cezayı bekliyoruz. Bu olay bu şekilde devam ederse bir sonraki eylemde yüz kişi değil binlerce Akbük halkı burada olacak. Denizine plajına sahip çıkacak. Burada deni pis lağım suyu bırakılan borunun yanında Plaja çadır kurup gerekirse gece gündüz burada nöbet tutacağız. Bizler hem denizimizi hem de doğamızı ve çevremizi denizi ile ormanları ile ve doğası ile dünyaca ünlü Akbük’ümüzü koruyacağız. Denizimizin ve soğuk suyumuzun kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Bu nun içinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Akbük’te sahilde yaşanan ve yüzlerce vatandaşın protesto ettikleri etkinliğe, Akbük körfezinde yaşanan çevre felaketinin sorumlularına sessiz ve alkışlı pretostaları dövizleri ve düdükleriyle felaketi yaratan sorumlulara şiddetli bir ihtarda bulundular. 

Ahmet Cenap Türker tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce vatandaşın katılım sağlayarak yaptıkları bu protesto eyleminin sadece bir uyarı niteliğinde olduğu, süreci yakından takip ettikleri, yeterli ve ikna edici bir önlem alınmadığının tesbit edilmesi halinde, binlerce kişi ile birlikte gelerek gereken tepkiyi yeniden verecekleri belirtildi. 

 

Akbük’de plajda düzenlenen deniz kirliliği ile ilgili olarak düzenlenen ve yüzlerce protesto eylemi sonrasında vatandaşlardan bazıları da, “Akbük denizine lağım sularını, kirli sularını döşedikleri borularla belirli saatlerde bırakan bu otelin kendi müşterileri de bu plajdan denize giriyorlar. Çocuk çocuğumuz burada yüzüyorlar. 

Vücudumuzda değişik şeyler çıktı. Denizden mi oldu acaba diye düşünüyorduk şimdi artık eminiz. Bu boruları buraya bırakanı da buna ses çıkarmayan yetkilileri de Allah’a havale ediyoruz” diyerek ellerindeki dövizleri sahile yere bırakarak dağıldılar. 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 7
    KIZGIN
Aydın’ın Temmuz ayı ihracatı 72 milyon dolar olduÖnceki Haber

Aydın’ın Temmuz ayı ihracatı 72 milyon d...

Çatıya çıkan şahıs ekipleri harekete geçirdiSonraki Haber

Çatıya çıkan şahıs ekipleri harekete geç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar