Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla’da bugün başlıyor: Marketler açık olacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla’da bugün başlıyor: Marketler açık olacak mı?
Abone ol
Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla’da bugün başlıyor: Marketler açık olacak mı?

Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla’da bugün başlıyor: Marketler açık olacak mı?

Türkiye’de son yapılan Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısıtlama açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, kırmızı kategoride yer alan illerde Cumartesi ve Pazar günü tüm gün sürmek üzere sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu. Peki, kırmızı kategorili iller arasında yer alan Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla’da marketler Cumartesi ve Pazar günü açık olacak mı?

Türkiye’de vaka sayısının artması nedeniyle yeni kısıtlama bir çok ilde sokağa çıkma kısıtlaması geri döndü. Risk haritasında kırmızı renkli olan iller için bugün saat 21.00’da sokağa çıkma kısıtlaması başlayacak. Söz konusu kısıtlama 5 Nisan tarihine kadar sürecek. Kısıtlama süresince vatandaşlar marketlerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre, Cumartesi ve Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Hangi işletmeler faaliyet gösterecek?

Sokağa çıkma yasağı uygulama biçimine göre cumartesi ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Cumartesi ve pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri cumartesi ve pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

Online sipariş firmaları da cumartesi ve pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.

Ege Bölgesi’nde hangi illerde kısıtlama uygulanacak?

Kütahya, İzmir, Aydın, Muğla çok yüksek riskli iller kategorisinde yer aldığı için bugün bu illerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlanacak.EGE HABER


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Muğla'daÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muğla'da

Otizme farkındalık için mavi balon uçurdular Sonraki Haber

Otizme farkındalık için mavi balon uçurd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar