
Milletvekili Özmen’den ADÜ’deki Akademisyene Sert Tepki
“Toplumsal Huzura ve Akademik Etiğe Aykırıdır”
AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyenin başörtülü bireyler hakkında sarf ettiği ayrımcı ve tehditkâr ifadeler ile siyasi görüşlere yönelik hakaret içeren açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özmen, söz konusu söylemlerin toplumun değerlerine ve akademik etik kurallarına tamamen aykırı olduğunu vurguladı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür ifadelerin yalnızca bireylerin temel hak ve özgürlüklerine saldırmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal barışı ve birliği de tehdit ettiğini belirten Özmen, eğitim kurumlarının hoşgörü ve saygının temel alındığı yerler olması gerektiğinin altını çizdi.
“Akademisyenler örnek olmak zorundadır”
Milletvekili Özmen, akademisyenlerin topluma örnek olacak bir duruş sergilemeleri gerektiğini hatırlatarak, nefret söylemi içeren bu tür açıklamaların asla kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Eğitim kurumları, farklılıkların bir arada yaşandığı, hoşgörünün esas olduğu yerlerdir” diyen Özmen, ayrımcılığın akademik çevrelerde yer bulmasının büyük bir sorun teşkil ettiğini söyledi.
“Gerekli adımların takipçisi olacağız”
Özmen açıklamasında, ilgili akademisyenin ifadelerini en güçlü şekilde kınadıklarını ve bu açıklamayı yapan kişi hakkında gerekli adımların atılmasının takipçisi olacaklarını da belirtti. Bu tür söylemlere karşı her düzeyde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Ayrımcılığa karşı durmaya devam edeceğiz”
Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir geleceğe yürümesi için her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine karşı durmaya devam edeceklerini belirten Milletvekili Özmen, bu olayın takipçisi olacaklarını ve benzer durumların tekrar yaşanmaması adına gereken hassasiyetin gösterilmesini beklediklerini ifade etti.
Yorum Yazın