Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Nazilli'de deprem tatbikatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli'de deprem tatbikatı
Abone ol
Nazilli'de deprem tatbikatı

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

Nazilli'de olası bir büyük felaketi aratmayan 7 şiddetindeki ulusal boyutta çok katılımlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 

Nazilli ilçesinde Aydın merkezli Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Aydın merkezli 7 büyüklüğünde deprem senaryosuyla Nazilli’de ulusal tatbikat gerçekleştirildi. 

Tatbikat, senaryo gereği saat 07. 58’de deprem meydana geldiği, ölü ve yaralıların olduğu ihbarının alınmasıyla başladı. Tatbikat kapsamında Nazilli’nin bazı noktalarında yaşanan olaylara AFAD, UMKE, BEŞİR, TRAC, AFET, NAFAD ve itfaiye başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara bağlı arama kurtarma ve sağlık ekipleri ile polis ve jandarma ekipleri de katılım sağlayarak müdahalelerde bulundular. 

Bazı ekipler de olay yerinde saha koordinasyon merkezi, kayıt masası ve barınma çadırı, personel konuşlanma ile iaşe alanları ile Haberleşme birimleri oluşturdular. Nazilli ilçesinde düzenlenen 7 büyüklüğündeki tatbikata, AFAD Konya ve Sakarya ekipleri de katılım sağladılar. 

Senaryo gereği meydana gelen deprem sonrasında ilçede bulunan Fatih Orta Okulunda yanında bulunan bir binanın yıkılması nedeni ile bina altında kalan yaralıların kurtarılması için AFAD ve diğer ekiplerin sevkleri sağlandı. 

AFAD ve diğer ekiplerin çalışmaları sonucunda enkaz altından çıkarılan yaralılar, olay yerine bölgeye gelen sağlık ekiplerine teslim edilerek ambulanslara taşındı. 

Nazilli İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli’de 07.58’de 7 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeni ile ilçe genelinde yıkıma uğrayan 3 enkaz bölgesine ziyarette bulunarak, arama ve kurtarma çalışmalarını yakından takip etti. 

İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan hemen ardından meydana gelen deprem sonrasında yıkımların olduğu enkazların altından çıkarılan yaralıların tedavi altına alındığı bölge Sahra Hastanesi’ne ziyarette bulunarak, ADÜ Sümer Park ve Sümer Kampüs alanında bulunan tüm ekipleri ziyaret etti. 

Nazilli’de meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem tatbikatını Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy’da yakından takip etti


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akbük'te kaçak kazı operasyonu Önceki Haber

Akbük'te kaçak kazı operasyonu 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar