Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Nazilli'de İstiklal Marşı'nın 104'ncü yıldönümünü kutlandı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli'de İstiklal Marşı'nın 104'ncü yıldönümünü kutlandı 
Abone ol
Nazilli'de İstiklal Marşı'nın 104'ncü yıldönümünü kutlandı 

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

 AYDIN’ın Nazilli ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 104’ncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı protokolün katılımları ile gerçekleştirildi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Salonunda düzenlenen programda öğrenciler izleyenlerden tam not aldılar. 

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Nazilli Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın kabulünün 104’üncü yıldönümü etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Salonunda düzenlenen Programa Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Aydın Barosu Nazilli temsilcisi Av. Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, siyasi parti temsilcileri, Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, Kuvayi Milliye Efeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ile vatandaşlar katılım sağladılar. 

Nazilli Belediyesi’nin tiyatro salonunda yapılan etkinlikte ilçede okullar arasında yapılan mektup, resim ve şiir alanında dereceye giren öğrencilere Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz tarafından ödülleri verildi.

Nazilli Lisesi Müdür Yardımcısı Yalçın Dikili, ‘O şiir artık benim değil milletin malıdır’

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Nazilli Lisesi Müdür Yardımcısı Yalçın Dikili, “İstiklal Marşı, Türk milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Kıymetli Mehmet Akif in dediği gibi ‘O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım, o şiir artık benim değil milletin malıdır’ Değerli şairimiz, Mehmet Akif in bu temennisine yürekten iştirak ederek, milletimizin bir daha hiçbir zaman böyle zor günler yaşamamasını diliyor; kendisini, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyoruz” dedi. . 

Program, Nazilli Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı belgeseli ve İstiklal adlı oratoryo gösterisinin ardından son buldu. 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bozdoğan'da Birlik ve Dayanışma Ruhu İftar Sofrasında BuluştuÖnceki Haber

Bozdoğan'da Birlik ve Dayanışma Ruhu İft...

Güzelköylüler Büyükşehir'in iftarında buluştuSonraki Haber

Güzelköylüler Büyükşehir'in iftarında bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar