Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Semih Özmeriç, Sert Konuştu “SERVİS ŞOFÖRLERİ TAHSİLATÇI OLARAK KULLANILIYOR”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Semih Özmeriç, Sert Konuştu “SERVİS ŞOFÖRLERİ TAHSİLATÇI OLARAK KULLANILIYOR”
Abone ol
Semih Özmeriç, Sert Konuştu“SERVİS ŞOFÖRLERİ TAHSİLATÇI OLARAK KULLANILIYOR”

Semih Özmeriç, Sert Konuştu

“SERVİS ŞOFÖRLERİ TAHSİLATÇI OLARAK KULLANILIYOR”

Aydın’da Eylül ayında belirlenen okul servis ücretlerine özellikle özel okulların uymadığı ortaya çıktı. Eğitim-Öğretim yılı başında 0-10 kilometreye kadar 480 lira, 10 kilometreden sonra kilometre başına 7 lira olarak belirlenen servis ücretleri özel okullar tarafından uygulanmadı. Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Okullar UKOME tarafından belirlenen fiyatlara uymak zorunda. Çok ekstra durumlar dışında fiyat artışı yapamaz” derken, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, özel okulların servis şoförlerini tahsilatçı gibi kullandıklarını belirterek, “Aydınlıların haklarını iyi bilmelerini ve servis ücretlerinden alınan fazla paraların bizlerin cebine girmediğini bilmesini isteriz” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da okul servis araçlarının ücretleri Eylül ayında yapılan UKOME toplantısının ardından belli oldu. Alınan karara göre Aydın’da okul servis ücretleri 0-10 kilometreye kadar 480 lira, 10 kilometreden sonra kilometre başına 7 lira olarak belirlendi. Alınan karar gereği ayrıca İlköğretim servislerinde rehber personel zorunluluğu olduğu için yüzde 20 katkı payı uygulanmasına karar verildi.

ÖZEL OKULLAR KARARA UYMADI

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde faaliyet gösteren bir özel okulun yılda birkaç kez servis ücretine zam yaptığını belirten öğrenci velisi G.C., “Bir yıl önce 430 liradan başlayan servis ücreti akaryakıt zamları gerekçe gösterilerek yıl içinde dört kez güncellenerek 680 liraya kadar çıktı. Bu yıl başında 925 lira olarak duyurulan servis ücret fiyatı akaryakıt zammı olmamasına rağmen artan maliyetler gerekçe gösterilerek Bin 100 liraya çıkarıldı. Maliyet artıyorsa bu ülkedeki herkes için artıyor. ‘Maliyet arttı’ diye yıl içinde maaş zammı almıyoruz” diyerek duruma isyan etti.

Başka bir öğrenci velisi F.Y. de okul yönetiminin sorumluluk almadığını savunarak, “Okul yönetimi, ‘Servis ücretlerine okul yönetimi karar vermiyor’ diyor. Servislerle ilgili sıkıntı yaşandığında sorumluluk almıyor” dedi.

OKUMUŞ, “KARARA UYMAK ZORUNDALAR”

UKOME tarafından belirlenen servis ücretinin farklı olması durumunun eğitim öğretim yılı başında bakanlığa bildirilmesi gerektiğini söyleyen Aydın Milli Eğitim İl Müdürü Seyfullah Okumuş, “Fiyatlar belirlendiğinde okul yönetimi başka bir fiyat uygulama isteğini bakanlığa bildirerek istediği ücreti de belirlemek zorunda. Bunu eğitim öğretim yılının başında yapmak zorunda. Çok ekstra durumlar olmadıkça fiyat güncellemesi yapamaz. Kaldı ki, bu yıl akaryakıt fiyatları geçen yıla oranla daha düşük ve uzun zamandır artış olmadı. Bunu yapan okul hakkında bize başvuru olursa soruşturma başlatırız” dedi.

ÖZMERİÇ, “SERVİS ARAÇLARININ DA BİR CİDDİYETİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç de Aydınlılara seslenerek, “2022-23 Eğitim-Öğretim yılında servis araçları 0-10 kilometrede 480 lira olarak belirlendi. Tabi bunun yanında hafta sonu servisi, rehber personelin yüzde 20 payı gibi ekstra ücretlendirmeler olacaktır. Buna göre 10 kilometrenin üzerinde de kilometrede 7 lira olarak bir ücret alınacak. Buradan Aydın halkının da kendi haklarını bilmelerini istiyorum. Bu fiyatlar uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkmış, denk bir fiyattır. Özel okullar tarafından bizim servisçi esnafına daha yüksek fiyatla almaları konusunda bazı telkinler alınıyor. Bunlar servis ücreti değil. Hiç olmazsa fazla alınan ücretin adı belli olsun. Bizim fiyat tarifemiz belli. Servisçi esnafımız bu fiyat tarifesinden memnun ve bu fiyat tarifesine uyan servisçilerin kazandığı paranın fazlasının bizim cebimize girmediğini de Aydın halkının bilmesini istiyorum. O yüzden sizlerle ya da okullarla bu konuyu görüşen velilerin haklarını bilmelerini istiyorum. Nasıl şehir içi fiyat tarifelerinde fiyat belli ise servis araçlarının da bir ciddiyeti olması çok önemli” dedi.

ÖZEL OKUL, SUİSTİMAL EDİYOR”

İncirliova İlçesi’nde faaliyet gösteren özel okulun yaptığı zam ile ilgili de konuşan Özmeriç, “Fiyat tarifesi ortada. Kilometre farkı, rehber öğretmen katkısı ve hafta sonu taşıması dahil olabilecek en yüksek fiyat 750 liradır. Okul yönetimin daha sene başında bunu 925 lira olarak belirlemesi yanlıştır. Yıl içerisinde ikinci zam ise tamamen okul yönetiminin suistimalidir. Özel okullar zaten servis taşıma işini tekelleştirmiş durumdadır. Bu alınan para servis şoförlerinin cebine giren bir para değildir. Bizim sırtımızdan kimse komisyon almasın” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADÜ öğrencileri sabun ürettiÖnceki Haber

ADÜ öğrencileri sabun üretti

Nazilli'de yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu: 2 gözaltıSonraki Haber

Nazilli'de yılbaşı öncesi sahte içki ope...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar