Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

UCİM Aydın, Çocuk İstismarı Davalarında Adalet Mücadelesini Sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UCİM Aydın, Çocuk İstismarı Davalarında Adalet Mücadelesini Sürdürüyor
Abone ol
UCİM Aydın, Çocuk İstismarı Davalarında Adalet Mücadelesini Sürdürüyor

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Aydın Temsilciliği, Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen iki ayrı çocuk istismarı davasında hem gözlemci hem de destekçi olarak yer aldı.

 

15 Nisan 2025 Salı günü saat 09.10’da görülen ilk davada, 12 yaşından küçük bir çocuğa, sözde kuzeni tarafından "nitelikli cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarının işlendiği iddia edildi. UCİM Aydın gönüllüleri ve avukatları duruşmaya katılarak süreci yakından takip etti. Tutuklu yargılanan sanığın adli tıp raporunun henüz ulaşmaması nedeniyle mahkeme, duruşmayı 29 Mayıs 2025 saat 11.00'e erteledi.

 

Aynı gün saat 11.30’da görülen diğer davada ise 12 yaşını tamamlamış bir çocuğa yönelik "zincirleme şekilde cinsel istismar" suçlaması gündemdeydi. Davanın ilk duruşmasına katılan UCİM ekibi, çocuğun psikolog eşliğinde gözlem odasında ifade verdiğini belirtti. Sanığın tutuksuz yargılandığı davada, tanıkların dinleneceği ikinci duruşma 19 Haziran 2025 saat 10.40’a ertelendi.

 

UCİM Aydın Temsilciliği, adaletin tecelli etmesi ve çocukların sesi olmak adına davaları takip etmeye devam edeceklerini ifade etti. "İstismara sessiz kalma!" çağrısında bulunan dernek, kamuoyunu çocuk hakları konusunda duyarlı olmaya davet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çerçioğlu tüm çocukları uçurtma şenliğine davet ettiÖnceki Haber

Başkan Çerçioğlu tüm çocukları uçurtma ş...

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU AYDIN'I MODERN, GÜVENİLİR VE KONFORLU YOLLAR İLE BULUŞTURUYORSonraki Haber

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU AYDIN'I MODERN, GÜVENİL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar