Aydın
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Zeki Başkan'dan siyasilere Karacasu için birlik çağrısı  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeki Başkan'dan siyasilere Karacasu için birlik çağrısı  
Abone ol
Zeki Başkan'dan siyasilere Karacasu için birlik çağrısı

İYİ Parti'li Zeki İnal:"Karacasu'da tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor"

Normal insan ölçülerinin üstünde Zeus’un mermer başı bulundu

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Afrodisias Antik Kenti’nde, Yunan mitolojisinin en güçlü tanrısı olan Zeus'un normal insan ölçülerinin üstünde mermerden yapılma başı bulundu.

23 antik kent ve ören yeri ile ülkenin en zengin arkeolojik değere sahip illerinden olan Aydın’da yüzey araştırmaları ve kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aydın’ın tarihinin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında arkeologlar da titiz çalışmaları ile her geçen gün önemli keşiflere imza atmaya devam ederken M.Ö. 5. bin yıl ortalarına kadar uzanan tarihi ile Afrodisias Antik Kenti’nde yapılan keşif heyecanlandırdı. Hemen her yıl farklı keşiflere sahne olan antik kentte, 2022 yılında bulunan bin 600 metrekare büyüklüğündeki ‘Kibele Köşkü’nden sonra şimdi de Yunan mitolojisinin en güçlü ve önemli tanrılarından olan Zeus’un mermerden ve büyük boyutlarda yapılmış başı bulundu.

Heyecanlandıran keşfi sosyal medya hesabından duyuran yerel seçimlerde Karacasu İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olan Zeki İnal bu kazının projeleri arasında olduğunu belirterek şunları söyledi;

HER ŞEY KARACASU İÇİN!

Kültür ve Turizm Bakanımızın ilçemiz sınırlarında bulunan Aphrodisias antik kentindeki gelişmelerden haberdar olması biz Karacasulular için bir fırsattır.Tabiiki bunu anlayabilirsek.Bakın ilçe yönetimi ve siyasi parti yöneticileri birleşerek Aydın il yöneticilerine ve milletvekillerine giderek, Cumhurbaşkanımıza 2025 yılının APHRODİSİAS yılı ilan etmesini sağlamak.İşte ilçemiz turizm ile böyle kalkınacak.Şu aşamada Kültür bakanlığımız ile birlikte gidildiğinde CUMHURBAŞKANIMIZ bu teklifi geri çevirmeyecektir.Bir Karacasu aşığı olarak da bana düşen görevi seve seve yerine getiririm" ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuyucak'ta orman yangını çıktıÖnceki Haber

Kuyucak'ta orman yangını çıktı

10 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandıSonraki Haber

10 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar